ETUSIVU

Valmistunut

Asunto Oy

Ruokasen-
puistikko

Asunto Oy Ruokasenpuistikossa yhdistyy kaupunkikodin parhaat puolet: nykyaikainen valoisa, hyvin suunniteltu ja rakennettu koti vehreän puiston reunalla oven avauksen päässä monipuolisista keskustan palveluista.

Myynti

Pohjolan OP- Kiinteistökeskus Oy LKV / Rovaniemi
puh. 010 253 9307
pohjolanopkk@op.fi

Levi-Rakennus Oy
Tuomo Poutiainen
puh. 040 7021 387
tuomo.poutiainen@
levi-rakennus.fi

Huoneistot
Muut tilat
Sijainti
Rakennustapaselostus

OTA YHTEYTTÄ

Asunto Oy
Rovaniemen Ruokasenpuistikko

Rakennustapaselostus

Talotyyppi

Suunniteltu rakennus on hissillinen kellarin ja viisi kerrosta käsittävä asuinkerrostalo. Kellarikerroksessa sijaitsevat tekniset tilat, väestönsuoja, irtaimistovarasto, kuivaushuone sekä erillisinä osakkeina myytävät autohallipaikat ja moottoripyöräpaikat. Ensimmäisessä kerroksessa on liiketiloja, ulkoiluvälinevarasto sekä erillisinä osakkeina myytävät autotallit ja varastot.

Asuinhuoneistoja on yhteensä 37 kpl. Jokaisessa asuinhuoneistossa on parveke.

Tonttitiedot

Oma tontti Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan korttelissa 28, tontilla 6, osoitteessa Rovakatu 16, 96100 Rovaniemi.

Autopaikat ja piha-alue

Autopaikat, jätesäiliöt, nurmialueet ja pihakäytävät sekä muut pihan varusteet tehdään asemapiirustuksen mukaisesti. Pysäköintialue tehdään asfalttipintaisena. Puolilämpimässä autohallissa on 21 autohallipaikkaosaketta ja kaksi moottoripyöräpaikkaosaketta. Piha-alueella on lämmityspistokkeellisia autopaikkaosakkeita 6 kpl. Katutasokerroksessa on autotalliosakkeita 5 kpl.

Rakenne

Rakennuksen runkona on paikalla valetut kantavat teräsbetoniset seinät ja välipohjat. Yläpohjarakenteena ovat teräsbetonilaatta ja puiset kattokannattajat.

Julkisivut

Ulkoseinien pintamateriaalina on talon päädyissä muurattu tiili, pitkät julkisivut ovat keraamista laattaa, pesubetonia tai maalattua betonia julkisivupiirustusten mukaisesti. Parvekkeiden taustaseinät ovat maalattua uritettua betonia tai paneelia.

Parvekkeet

Parvekelaatat ovat betonia, kaiteet ovat metallirunkoisia lasikaiteita. Parvekkeiden väliset seinät ovat levyrakenteisia. Parvekkeet varustetaan vedenpoistojärjestelmällä ja lasitetaan avattavilla parvekelasituksilla pohjapiirustusten mukaisesti. Kaiteita ja lasituksia ei tehdä täysin vesi- tai ilmatiiviiksi.

Vesikate

Vesikatteena on bitumihuopakate.

Ikkunat

Asuinhuoneistojen ikkunat ovat sisäänpäin avautuvia tehdasvalmisteisia selektiivilasillisia MSEL-puu-alumiini-ikkunoita. Ikkunoiden puuosissa on valkoinen tehdasmaalaus.  Ikkunat varustetaan valkoisilla sälekaihtimilla. Ulkopuoliset osat ovat alumiiniverhottuja tummanharmaalla polttomaalauksella. Saunojen ikkunan puuosat ovat sisäpinnaltaan lakatut. Liiketilojen ikkunat ovat kiinteitä alumiini-ikkunoita.

Ovet

Asuntojen porrashuoneen ovet ovat viilupintaisia äänieristettyjä puupalo-ovia, joihin liittyy asunnon puoleinen maalattu laakaovi. Väliovet ovat valkoisia tehdasmaalattuja laakaovia. Saunojen ovet ovat lasiovia. Parvekeovet ovat lasiaukollisia ulos avautuvia valkoisia puuovia, joissa on ulkopuolella alumiiniverhous tummanharmaalla polttomaalauksella. Palo-ovet ovat maalattuja puu- tai teräspalo-ovia. Metalliset ulko-ovet ovat alumiinirakenteisia kiinteällä umpiolasilla. Autotallien ovet ovat metallirakenteisia sähkökäyttöisiä vakionosto-ovia.

Väliseinät

Huoneistojen väliset seinät ovat betoniseiniä. Asuinhuoneistojen väliseinät ovat puurunko- tai teräsrankakipsilevyseiniä pääosin mineraalivillaeristettyinä. Suihkutilojen seinät ovat kosteus- ja vedeneristettyjä pääosin kivirakenteisia seiniä.

Sisäseinäpinnat

Asuntojen kuivien tilojen seinät ovat tasoitettuja ja maalattuja. Suihkutilojen seinät laatoitetaan. Saunojen seinissä on vaakasuuntainen saunasuojakäsitelty havupuupaneeli. Yhteisten tilojen seinäpinnat ovat maalattuja.

Sisäkattopinnat

Asuntojen kuivien tilojen katot ovat pääosin ruiskutasoitepintaisia. Keittiöiden ja keittokomeroiden katot ovat sileitä maalattuja kattoja.  Eteisten ym. huoneiden katot ovat piirustusten osoittamassa laajuudessa alaslaskettuja maalattuja tai ruiskutasoitettuja kipsilevykattoja.  Saunoissa, pesu-, ja wc-tiloissa katot ovat alaslaskettuja havupuupaneelikattoja.

Lattiapäällysteet

Asuntojen kuivien tilojen lattiat päällystetään tammilautaparketilla. Suihkuhuoneiden ja saunojen lattioissa on laatoitus sekä mukavuuslattialämmitys sähköllä. Kellaritiloissa on lattioissa maalipinta.

Kalusteet

Kiintokalusteet ovat tehdasvalmisteisia kalusteita erillisen kalustesuunnitelman mukaisesti. Kalusterungot ovat väriltään valkoiset. Keittiöiden, keittokomeroiden, suihkuhuoneiden ja eteisten kalusteovet ovat mattapintaiseksi maalattua MDF-levyä (esim. Topi-Kalustaja Oy hr 4). Työtasot ovat laminaattipintaisia. Astianpesualtaat ovat ruostumatonta terästä. Makuuhuoneiden kalusteovet ovat melamiinipintaisia sileitä tai puukuvioituja (esim. Topi-Kalustaja Oy hr 2). Pesuhuoneissa on allas- ja valaisinpeilikaappi sekä saniteettikalusteet. Saunassa on havupuiset lauteet. Irtaimistovarastoihin sijoitetaan vaatetanko ja hylly. Irtokalusteet eivät sisälly osakkeiden hintaan.

Varusteet

Huoneisiin tulee verhokiskot. Suihkutiloissa on suihkuseinä tai suihkutanko ja -verho pohjapiirustusten mukaisesti sekä pyyhekoukusto. WC-tiloissa on koukusto ja wc-paperiteline.  Huoneistoihin tulee lukittava lääkekaappi ja verkkokäyttöiset palovaroittimet. Parvekkeilla on tuuletusteline, pistorasia ja valaisin.

Koneet ja laitteet

Asunnoissa on erillisuuni ja keraaminen liesi, astianpesukone, jää-pakastin-kaappi-yhdistelmä ja huoneistokohtaisella ilmanvaihtosäädöllä varustettu liesikupu sekä tilavaraukset mikroaaltouunille, pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Saunoissa on sähkökiuas.

Talotekniikka

Kiinteistössä on huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmön talteenotolla (LTO). Asuntokohtainen vedenmittaus (kylmä- ja lämminvesi).  Kuivissa tiloissa on termostaatein ohjattava vesikiertoinen patterilämmitys, joka on liitetty kaukolämpöverkostoon. Rakennukseen tulee automaattiovellinen henkilöhissi. Rakennus liitetään paikalliseen kaapelitelevisioverkkoon ja varustetaan laajakaistapalvelut mahdollistavalla tietoliikenneverkolla sekä ovipuhelinjärjestelmällä. Porraskäytävän valaistus ohjataan liiketunnistimin.