ETUSIVU

Rakenteilla

As Oy Rovaniemen

Puistopiha

Asunto Oy Rovaniemen Puistopihassa yhdistyy kaupunkikodin parhaat puolet: nykyaikainen valoisa koti puiston vieressä ja kuitenkin kävelyetäisyydellä keskustan monipuolisista palveluista. Talo nousee omalle rauhalliselle paikalle 3. kaupunginosaan Lylykadun päähän Keskuskoulunpuistoon rajoittuvalle tontille.

Myynti

Pohjolan OP- Kiinteistökeskus Oy LKV /
Rovaniemi

puh. 010 253 9307 pohjolanopkk@op.fi

Levi-Rakennus Oy
Tuomo Poutiainen
puh. 040 7021 387
tuomo.poutiainen@
levi-rakennus.fi

Huoneistot
Autotallit ja autopaikat
Sijainti
Rakennustapaselostus

OTA YHTEYTTÄ

Asunto Oy
Rovaniemen Puistopiha

Rakennustapaselostus

Talotyyppi

Suunniteltu rakennus on hissillinen kellarin ja kuusi kerrosta käsittävä asuinkerrostalo. Kellarikerroksessa sijaitsevat tekniset tilat, väestönsuoja, irtaimistovarasto, kuivaushuone, ulkoiluvälinevarasto sekä askarteluhuone. Ensimmäisessä kerroksessa on asuntoja, ulkoiluvälinevarasto sekä erillisinä osakkeina myytävät autotallit.

Asuinhuoneistoja on yhteensä 42 kpl. Jokaisessa asuinhuoneistossa on parveke tai ranskalainen parveke.

Tonttitiedot

Oma tontti Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelissa 119, tontilla 14, osoitteessa Lylykatu 4, 96100 Rovaniemi.

Autopaikat ja piha-alue

Autopaikat, jätesäiliöt, nurmialueet ja pihakäytävät sekä muut pihan varusteet tehdään asemapiirustuksen mukaisesti. Pysäköintialue ja kulkutiet tehdään asfalttipintaisina. Autotalliosakkeita on 3 kpl. Lämmityspistokkeellisia autokatospaikkaosakkeita on 10 kpl ja autopaikkaosakkeita 15 kpl.

Rakenne

Rakennuksen runkona on paikalla valetut kantavat teräsbetoniset seinät ja välipohjat. Ulkoseinät ovat pesubetonipintaisia kantavia elementtejä. Yläpohjarakenteena ovat teräsbetonilaatta ja puiset kattokannattajat.

Julkisivut

Ulkoseinien pintamateriaalina on talon päädyissä ja puiston puoleisella julkisivulla neljän alimman kerroksen osalla muurattu tiili julkisivupiirustuksen mukaisesti. Julkisivujen valkoiset pinnat ovat uritettua pesubetonia tai maalattua betonia julkisivupiirustusten mukaisesti. Parvekkeiden taustaseinät tiilimuuratulla osalla ovat paneelia.

Parvekkeet

Parvekelaatat ovat betonia, paitsi 5. kerroksessa porrastetun vesikaton päällä olevien parvekkeiden lattiat ovat puuta. Kaiteet ovat metallirunkoisia lasikaiteita julkisivupiirustuksen mukaisesti.

Vesikate

Vesikatteena on bitumihuopakate.

Ikkunat

Ikkunat ovat sisäänpäin avautuvia tehdasvalmisteisia selektiivilasillisia MSEL-puu-alumiini-ikkunoita. Ikkunoiden puuosissa on valkoinen tehdasmaalaus.  Ikkunat varustetaan valkoisilla sälekaihtimilla. Ulkopuoliset osat ovat alumiiniverhottuja tummanharmaalla polttomaalauksella. Saunojen ikkunan puuosat ovat sisäpinnaltaan lakatut.

Ovet

Asuntojen porrashuoneen ovet ovat viilupintaisia äänieristettyjä puupalo-ovia, joihin liittyy asunnon puoleinen maalattu laakaovi. Väliovet ovat valkoisia tehdasmaalattuja laakaovia. Saunojen ovet ovat lasiovia. Parvekeovet ovat lasiaukollisia ulos avautuvia valkoisia puuovia, joissa on ulkopuolella alumiiniverhous tummanharmaalla polttomaalauksella. Palo-ovet ovat maalattuja puu- tai teräspalo-ovia. Metalliset ulko-ovet ovat alumiinirakenteisia kiinteällä umpiolasilla. Autotallien ulko-ovet ovat metallirakenteisia sähkökäyttöisiä vakionosto-ovia.

Väliseinät

Huoneistojen väliset seinät ovat betoniseiniä. Asuinhuoneistojen väliseinät ovat puurunko- tai teräsrankakipsilevyseiniä pääosin mineraalivillaeristettyinä. Suihkutilojen seinät ovat kosteus- ja vedeneristettyjä pääosin kivirakenteisia seiniä.

Sisäseinäpinnat

Asuntojen kuivien tilojen seinät ovat tasoitettuja ja maalattuja. Suihkutilojen seinät laatoitetaan. Saunojen seinissä on vaakasuuntainen saunasuojakäsitelty havupuupaneeli. Yhteisten tilojen seinäpinnat ovat maalattuja.

Sisäkattopinnat

Asuntojen kuivien tilojen katot ovat pääosin ruiskutasoitepintaisia. Alaslasketut katot sekä koteloinnit ovat piirustusten osoittamassa laajuudessa maalattuja kipsilevykattoja.  Saunoissa, pesu-, ja wc-tiloissa katot ovat alaslaskettuja havupuupaneelikattoja.

Lattiapäällysteet

Asuntojen kuivien tilojen lattiat päällystetään tammilautaparketilla. Suihkuhuoneiden ja saunojen lattioissa on laatoitus sekä mukavuuslattialämmitys sähköllä. Kellaritiloissa on lattioissa maalipinta.

Kalusteet

Kiintokalusteet ovat tehdasvalmisteisia kalusteita erillisen kalustesuunnitelman mukaisesti. Kalusterungot ovat väriltään valkoiset. Keittiöiden, keittokomeroiden, suihkuhuoneiden ja eteisten kalusteovet ovat mattapintaiseksi maalattua MDF-levyä (esim. Topi-Kalustaja Oy hr 4). Työtasot ovat laminaattipintaisia. Astianpesualtaat ovat ruostumatonta terästä. Makuuhuoneiden kalusteovet ovat melamiinipintaisia sileitä tai puukuvioituja (esim. Topi-Kalustaja Oy hr 2). Pesuhuoneissa on allas- ja valaisinpeilikaappi sekä saniteettikalusteet. Saunassa on havupuiset lauteet. Irtaimistovarastoihin sijoitetaan vaatetanko ja hylly. Irtokalusteet eivät sisälly osakkeiden hintaan.

Varusteet

Huoneisiin tulee verhokiskot.  Suihkutilat varustetaan pyyhekoukustolla sekä kääntyvällä suihkuseinällä pohjapiirustuksen mukaisesti. WC-tiloissa on koukusto ja wc-paperiteline. Huoneistoihin tulee verkkokäyttöiset palovaroittimet. Parvekkeilla on tuuletusteline, pistorasia ja valaisin. Parvekelasituksen voi tilata erikseen.

Koneet ja laitteet

Asunnoissa on erillisuuni ja keraaminen liesi, astianpesukone, jää-pakastin-kaappi-yhdistelmä ja huoneistokohtaisella ilmanvaihtosäädöllä varustettu liesikupu sekä tilavaraukset mikroaaltouunille, pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Saunoissa on sähkökiuas.

Talotekniikka

Kiinteistössä on huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmön talteenotolla (LTO). Asuntokohtainen vedenmittaus (kylmä- ja lämminvesi).  Kuivissa tiloissa on termostaatein ohjattava vesikiertoinen patterilämmitys, joka on liitetty kaukolämpöverkostoon. Rakennukseen tulee automaattiovellinen henkilöhissi. Rakennus liitetään paikalliseen kaapelitelevisioverkkoon ja varustetaan laajakaistapalvelut mahdollistavalla tietoliikenneverkolla sekä ovipuhelinjärjestelmällä. Porraskäytävän valaistus ohjataan liiketunnistimin.

Esite on tehty luonnosten pohjalta. Tarkat materiaalityypit, laatuluokat ja rajaukset määritellään myöhemmin suunnittelutyön edetessä.